Sunday, August 21, 2011

PRA-FASA KERJA

Argghhhh~!!
Now da mula kena pikir n apply kerja sana-sini. Nak apply government, SPA confirm da xboleh setahun ni sebab dibekukan atas alasan lambakan pekerja yang ada sampai xproduktif. Efeknya pada kami lah, generasi muda lepasan universiti. HEH. Tgok amalan kakitangan  yang kerja kat gomen dah taw KENAPA. Hm.

So secara alternatifnya terpaksa ade inisiatif sendiri daftar kat Myjobstreet. Kat sini kebanyakannya memang private company dan boleh pilih jawatankosong yg korang rasa2 layak. Tak pun apa guna page FB korang kalau x LIKE page2 mcam JawatanKosongMalaysia, JobsMalaysia n banyak lagi.

Manfaatkan peluang yang ade sbb dia akan slalu update, siapa cepat dia dapat. =) Plus, korg boleh review ciri2 yg dia nak, n click 'APPLY' jer. Then dia akan masuk dalam 'Jobs Applied'' basket. Boleh review balik vacancy yg dah apply before this. Tak de la nanti dia kol korang macam blurr company mana la, keja apa la yg ak apply ni. Huhu.
pssttt : xde rezki kat HUKM, Jumaat lepas jmp Prof. Datin Hamidah, borak2 n tanya pasal future career. Ya Allah murahkan dan berkatilah rezekiku. =)
T'jumpa video ni tips masa temuduga, kelakar pun ye. Haha.
Selamat beramal!!

2 comments:

Fariduddin El-Islam said...

spa bkn bekukan setahun dua ek..tp mgkin 3-5 thun beb... hehe ko keje dgn ridoma jela..

_naJw@_~. said...

aku da keje alhamdulillah :))